Itálie si posvítí na cloud, nedůvěřuje Googlu, Dropboxu a Applu

Podle italských úřadů firmy nesdílí dostatek informací o tom, jak nakládají s daty uživatelů, a jejich smluvní podmínky jsou „neférové“.

Italský antimonopolní úřad se zaměří primárně na Apple, Google a Dropbox; všechny tři firmy poskytují vlastní cloudová úložiště, konkrétně iCloud, Google Drive a samozřejmě Dropbox. Naopak není z žádného vyjádření zřejmé, zda se bude vyšetřování týkat i jiných poskytovatelů jako je Amazon a Microsoft.

Obrázek: Itálie si posvítí na cloud, nedůvěřuje Googlu, Dropboxu a Applu

Google je dnes všude. A to se obvykle antimonopolním úřadům moc nelíbí.

Zdá se však, že nikoliv. Itálie má zřejmě největší problém s  podmínkami užívání služby, nejasnými formulacemi nebo s dominantně anglickojazyčnými pravidly užívání. Konkrétně úřady mluví o „neférových“ podmínkách užívání.

V poslední době se pod palbou úřadů ocitá celá řada velkých firem, obzvláště v Evropě a USA. Google, Apple či Amazon v poslední době tráví řešením obav regulátorů hodně času; zajímavé je, že třeba Microsoft, který byl dříve celou řadou antimonopolních řízení proslavený, prožívá nyní klidné časy, přestože stále patří mezi nejbohatší technologické firmy na světě.

Zdroj: https://insmart.cz/italie-si-posviti-na-cloud/

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *